joi, 15 decembrie 2011

Proble cu colesterolul ? Treci pe soia si nuci

Daca te ingrijoareaza colesterolul, exista cateva alimente care te-ar putea scoate din impas. In loc sa elimini din alimentatie grasimile saturate, asigura-te ca incluzi mai des in alimentatie nuci, ovaz si soia.

Conform Daily Mail, un regim pentru scaderea colesterolului trebuie neaparat sa includa, pe langa nuci, ovaz si diferitele produse din soia (lapte, tofu) , mazare, fasole si linte, dupa cum a...
 aratat un studiu recent.
Cercetatorii canadieni au observat ca o schimbare a dietei, pe o eprioada de 6 luni, inseamna o reducere cu 13% a colesterolului rau. Daca se continua cu aceasta dieta pentru urmatorii 10 ani, scade cu 11% si riscul aparitiei bolilor de inima.
In cadrul studiului, 345 de pacienti, cu totii avand un colesterol marit, au fost impartiti in trei grupe, fiecare urmand un plan diferite de alimentatie. S-a descoperit ca cei care includeau alimentele de mai sus in dieta, despre care se stie ca scad colesterolul, au avut cele mai bune rezultate dupa 6 luni, mai bune chiar decat cei care au consumat doar alimente fara sau cu foarte putine grasimi, mancand preponderent fructe si legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu