luni, 12 decembrie 2011

Prunele uscate ajuta la intarirea oaselor

Oamenii de stiinta au descoperit ca femeile aflate in perioada post-menopauza se pot proteja impotriva osteoporozei si a fracturilor osoase mancand 10 prune uscate pe zi.
Mai exact, academicienii din Florida si Oklahoma au demonstrat ca prunele uscate sunt mult mai bune decat smochinele, curmalele, capsunile uscate, merele uscate, stafidele, care erau considerata pana in prezent ca fiind foarte bune pentru imbunatatirea densitatii osoase.
"De-a lungul carierei mele, am testat numeroase fructe, inclusiv...
 smochine, curmale, stafide si capsuni, si niciuna dintre acestea nu au avut efect asupra densitatii osoase asa cum au prunele uscate sau prunele, in general", a spus Bahram H. Arjmandi, profesor universitar si presedinte al Departamentului american de stiinte si nutritie, pentru
Daily Mail.
"Toate fructele si legumele au un efect pozitiv asupra nutritiei, dar, in ceea ce priveste sanatatea oaselor, acest produs alimentar este exceptional", a continuat el.
Pentru desfasurarea studiului, pe parcursul unui an, un grup, format din 55 de femei, a fost pus sa consume 100 de grame de prune uscate - aproximativ 10 prune pe zi.
In paralel, un alt grup, format din 45 de femei, a fost pus sa consume 100 de grame de mere uscate. Toti participantii din studiu au primit, de asemenea, doze zilnice de calciu si vitamina D.
Rezultatele studiului au aratat ca grupul care sa prune uscate a avut densitati osoase semnificativ mai mari, in comparatie cu grupul care a mancat mere uscate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu