sâmbătă, 6 februarie 2010

Dieta disociata: plusuri si minusuri

Dieta disociata, tip de alimentatie foarte la moda la Hollywood si nu numai, presupune consumarea aceluiasi tip de aliment si, implicit, principiu nutritiv, timp de o zi sau de mai multe zile. Astfel, pe perioada consumarii unui singur tip de..aliment, organismul va dezvolta un singur lant metabolic (corespunzator principiului alimentar consumat), iar rezultatele vor fi vizibile intr-un timp relativ scurt.

Este aceasta o metoda optima de a slabi?

Medicul spune "NU" acestei metode, deorece poate provoca un dezechilibru periculos al organismului.

De ce NU este indicat sa tinem aceasta dieta?

Dezavantajul principal al acestei diete este ca nu poate fi aplicata pe o perioada indelungata de timp si, mai ales, nu poate fi asimilata cu un stil de viata, deoarece nu furnizeaza organismului necesarul zilnic de nutrienti. De asemenea, intervin si monotonia si plictiseala consumarii unui singur tip de aliment pe intreg parcursul zilei.

Riscul pe care ti-l asumi este ca, dupa incetarea dietei, ai putea pune la loc kilogramele pierdute. Pe langa inconvenientele de ordin estetic, regimul alimentar disociat iti poate pune in pericol metabolismul si echilibrul dintre substantele nutritive din organism. Pot rezulta grave afectiuni ale inimii, ficatului, rinichilor etc.

PRO: Se recomanda in primul rand persoanelor care au obiceiuri alimentare nesanatoase, deoarece ele incep (poate pentru prima oara) sa se gandeasca la ceea ce mananca. Rontaitul intre mese la intamplare dispare. De obicei, se reduce aportul energetic deoarece este incurajat consumul de legume, in detrimentul grasimilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu