joi, 11 februarie 2010

Uleiul de masline potoleste foamea

Uleiul de masline adaugat in salate sau in mancaruri gatite ne potoleste foamea si ne ajuta sa slabim.Acesta contribuie la reducerea numarului meselor zilnice si al caloriilor, arata cercetatorii americani de la Universitatea California....
Potolirea senzatiei de foame se datoreaza acidului oleic pe care il contine uleiul de masline.

"In intestin, acidul oleic se transforma intr-un hormon - oleoythanolamida (OEA) - care da senzatia de satietate, mentinand-o mai mult timp. Aceasta descoperire poate sta la baza elaborarii unor medicamente contra obezitatii si a altor tulburari de nutritie.

Studii anterioare au aratat ca acest hormon administrat ca medicament scade pofta de mancare si ne ajuta sa slabim", sustine doctorul Danielle Piomelli, coordonatorul studiului.

Datorita acidului oleic, uleiul de masline este bine tolerat si de persoanele cu tulburari digestive, cu afectiuni hepatice sau ale vezicii biliare.

Pentru cresterea senzatiei de satietate trebuie sa folosim uleiul obtinut prin presare la rece (uleiul extravirgin).

Uleiul din samburi de masline, uleiul rafinat nu au aceleasi proprietati nutritive, relateaza Jurnalul National. Acestea contin doar 10%-20% ulei de masline, restul fiind ulei de floarea-soarelui, ulei din samburi de masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu