duminică, 4 decembrie 2011

Gustari usoare cu 100 de calorii

O dieta sanatoasa recomanda doua gustari, intre mesele principale, dar este ideal daca acestea au putine calorii. Gustarile care iti satisfac nevoia de a manca ceva si care se invart in jurul a 100 de calorii sunt alegerile ideale.

Un bol mediu cu floricele, fara grasimi, are...
 circa 100-110 calorii, scrie Web MD .
Trei linguri de branza cottage si o felie de pepene galben au exact 100 de calorii, 0,7 grame de grasimi sanatoase, 5 miligrame de colesterol si un gust foarte bun!
Trei biscuiti din cereale integrale si trei felii mici de cascaval degresat. Un truc: foloseste biscuiti rotunzi, iar bucatele de branza nu trebuie sa depaseasca dimensiunea acestora. Gustarea are 100 de calorii si aduce si ceva calciu si proteine, pe langa cele 1,2 grame de grasimi saturate.
14 migdale! Adica exact 100 de calorii, fibre, proteine, fara sodiu, fara colesterol. Sunt combinatia perfecta pentru o gustare la volan.
Un mar copt ramane una dintre cele mai buna si sanatoase gustari. Adauga scortisoara si vei avea o gustare de 100 de calorii, fara grasimi, dar bogata in fibre, minerale si vitamine.
Un mar si doua lingurite de unt de alune aduc ceva mai putin de 100 de calorii intr-o gustare delicioasa, bogata in vitamine, grasimi sanatoase, fara nicio urma de colesterol.
Un iaurt cu o lingurita de seminte crude de floarea soarelui. Semintele inseamna doar 20 de calorii, dar sunt pline de grasimi sanatoase, proteine si fibre.
O alta solutie racoritoare si foarte gustoasa este o cana de supa de rosii. Adauga ierburi aromatice din besug si, daca este posibil ceapa si usturoi! Totul pentru doar 90-100 de calorii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu