duminică, 7 februarie 2010

Ce sa nu mananci la micul dejun

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Cu toate acestea, tot mai multi romani nu isi fac timp sa manance dimineata. Daca vreti sa nu va puneti in pericol greutatea, este indicat ca dimineata sa renuntati la produsele... cu carne sau la dulciuri in favoarea fructelor, lactatelor si cerealelor. Iata ce nu e bine sa mancati dimineata.

1. Hamburgerii. Nu este bine sa-i mancati dimineata, deoarece furnizeaza aparent energie. In realitate, veti avea o digestie greoaie, pentru ca ficatul va prelucra greu carnea tocata si continutul plin de lipide.

2. Briosele, pateurile, cornurile cu ciocolata. Din cauza continutului mare de zahar, aceste produse de patiserie nu sunt recomandate dimineata celor care doresc sa slabeasca. Pot fi consumate ocazional si nu sunt interzise copiilor care au un metabolism rapid.

3. Gogosile. Pe langa faptul ca au un continut mare de zahar, gogosile sunt prajite. "Au calorii multe si compusi toxici eliberati in timpul procesului de prajire", explica medicul nutritionist Eduard Adamescu. De aceste produse ar trebui sa se fereasca persoanele cu probleme de greutate.

4. Prajiturile. Sunt de evitat in special cele cu crema. Daca totusi simtiti nevoia de a manca ceva dulce la micul dejun, este mai bine sa alegeti derivatele din fructe, cum ar fi salatele, compoturile si tartele.

5. Ruladele. Cele din comert, fie ca sunt umplute cu crema dulce ori cu carne de porc sau pui, sunt nesanatoase. Contin grasimi ascunse si au multe calorii.

6. Chiftelele si zacusca. Sunt alimente grele, care incarca mult tubul digestiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu