sâmbătă, 6 februarie 2010

Dieta asiatica, la fel de sanatoasa ca cea mediteraneana

Daca despre modul de alimentatie mediteranean se stiu mai multe lucruri, cel asiatic ne este inca strain, in parte si datorita distantei fizice, dar si celei dintre civilizatie sau cultura. In dieta asiatica traditionala, plantele sunt cele...mai importante alimente. Hrana zilnica a popoarelor asiatice include orez, cartofi, fructe, legume, nuci si alune, uleiuri vegetale, dar si ceai, vin sau bere, acestea fiind obtinute tot din plante.

Alimentele mentionate, consumate in cantitati moderate, ofera micronutrienti (vitamine si minerale), fibre si alte substante care previn si trateaza anumite boli.

Datorita acestor substante complexe si numeroase aflate in compozitia alimentelor care au la baza plante, nutritionistii din toata lumea recomanda dieta asiatica ca pe un mod de viata cu adevarat sanatos.

Alimentele usor procesate si cele proaspete maresc cantitatea de fibre si de substante antioxidante. In Dieta Asiatica se pot regasi grasimi saturate si grasimi mono-nesaturate.

Dieta Asiatica si cea Mediteraneana sunt asemanatoare, cele doua avand principii comune: cantitatea scazuta de grasimi saturate si abundenta de legume proaspete si carne slaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu