sâmbătă, 6 februarie 2010

Cum te protejeaza dieta mediteraneana

Dieta mediteraneana garanteaza o protectie semnificativa impotriva imbolnavirii cu boli cronice sau patologice care pot provoca moartea.Aceasta dieta face zid de protectie impotriva bolilor de inima, tumorilor, Parkinsonului si Alzheimerului....Vestea buna survine in urma unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Firenze si medicii de la spitalul Universitar din Careggi, informeaza cotidianul Corriere della Serra.

Acestia au analizat obiceiurile alimentare ale locuitorilor din Toscana cu varstele cuprinse intre 3 si 18 ani. Toti cei examinati aveau o alimentatie bazata pe dieta mediteraneana.

In urma analizarii datelor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acest tip de alimentatie a imbunatatit starea sanatatii si a redus riscul mortalitatii cu 9%, riscul de imbolnavire de boli vasculare cu 9%, riscul de imbolnavire de Alzheimer si Parkinson cu 13 % si riscul de imbolnavire cu tumori de 6%.

Rezultatele acestui studiu au importante implicatii pentru sanatatea publica, in particular pentru reducerea riscului de moarte prematura in randul populatiei.

Dieta mediteraneana prevede un consum mare de fructe, verdeturi, carbohidrati complexi, ulei de masline si peste. In schimb consumul de carne si produse lactate trebuie sa fie moderat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu