duminică, 7 februarie 2010

Dieta care te face mai usoara in cinci zile

Daca vrei sa tii o dieta pentru un timp scurt si iti doresti sa scapi de senzatia de balonare si retentia de apa iti recomandam un regim pentru 5 zile.Este bine sa nu tii acest regim mai mult de cele 5 zile pe luna, sa bei cel putin 2 litri de...
lichide si sa nu mananci intre mese.

In timpul dietei nu este indicat sa folosesti condimente. Poti utiliza doar ulei de masline si inlocuitor de sare. Seara este bine sa bei un ceai mai slab, inainte de culcare.

Dieta este bazata pe alimente ce contin apa: fructe si legume proaspete (contin apa in proportie de 75-90% ), dar si iaurt si lapte degresat.

Luni
Mic dejun: o ceasca de lapte degresat; doua felii de paine prajita cu o lingurita de miere; o cafea sau un ceai.
Pranz: 80g ton; 120g morcovi rasi cu lamaie si o lingurita de ulei; o chifla.
Cina: 80g urda; 100g fasole verde fiarta cu o lingurita de ulei si suc de lamaie; o chifla integrala.

Marti
Mic dejun: un iaurt degresat cu trei lingurite de fulgi de porumb; o cafea sau un ceai.
Pranz: salata de conopida cruda cu o lingurita de ulei; 60g de branza; o chifla integrala.
Cina: 150g varza de Bruxelles cu o lingurita de ulei; ½ chifla integrala.

Miercuri
Mic dejun: o ceasca de lapte degresat si trei lingurite de fulgi de porumb; o cafea sau un ceai.
Pranz: doua felii de paine prajita cu un ou fiert, salata verde, ½ rosie, doua felii de branza, o lingurita de ulei; un grepfrut.
Cina: 150g carne fiarta de pui cu o lingurita de ulei, patrunjel taiat marunt si lamaie; conopida cruda cu o lingurita de ulei; ½ chifla integrala; doua felii de ananas din compot.

Joi
Mic dejun: o ceasca de ceai; o briosa integrala fara umplutura.
Pranz: 120g carne de pui; o portie de salata de rosii si mere cu suc de lamaie si o lingurita de ulei; ½ dintr-o chifla integrala.
Cina: o portie de salata de cruditati; o conserva de ton in ulei, cu o ceapa mica taiata fin si piper; un pahar de suc de rosii; o chifla integrala.

Vineri
Mic dejun: o ceasca de lapte degresat; sase biscuiti; un ceai sau o cafea.
Pranz: crema de legume cu o lingurita de ulei; o portie de salata de cruditati cu o lingurita de ulei; ½ chifla integrala.
Cina: 150g file de peste la gratar cu suc de lamaie si o lingurita de ulei; salata de varza cu suc de lamaie si o lingurita de ulei; o chifla integrala. Poti sa bei o cana de ceai sau un pahar cu suc de fructe.

2 comentarii: