vineri, 15 octombrie 2010

Ia-ti doza zilnica de vitamina C din fructe si legume

Doza zilnica recomandata de vitamina C este de 60 de miligrame, dar anumiti medici sfatuiesc oamenii sa consume mai mult. Toti sunt insa de acord ca acestea trebuie luate din surse naturale, precum fructele si legumele.

Concentreaza-te foarte mult pe fructe si legume .Le poti consuma intre sau un timpul meselor. Propune-ti sa consumi cinci fructe sau legume pe zi. Fumatul sarcina si stresul cresc nevoia de vitamina C.

Portocale, mango, kiwi, lamaile, toate aceste fructe se pot regasi in alimentatia ta zilnica. Consuma-le proaspete, nu gatite sau inghetate, ca sa nu isi piarda din vitamine. Consuma sucuri naturale de fructe sau legume, facute chiar de tine. Daca ai un storcator de fructe si cateva minute disponibile dimineata, iti poti face un suc de fructe foarte bun pe care il poti consuma fie in timpul mesei, fie intre mese.

Sucurile naturale de morcovi sau portocale au un gust delicios si sunt benefice daca le incluzi in alimentatia ta zilnica.

Daca vrei sa incerci si altceva in afara de fructe si legume, poti manca ficat. Acesta este o sursa foarte buna de vitamina C. Poti prepara ficatul cu putina ceapa si astfel sa ai o gustare sanatoasa si bogata in vitamina C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu