O cura rapida si eficienta de detoxifiere este ideala in aceasta perioada. Cura de detoxifiere aduce doar beneficii: iti reda tonusul si energia, te ajuta sa scapi de cateva kilograme si contribuie la arderea grasimilor.
Iata o cura de detoxifiere, perfecta inainte de Sarbatori si pentru faptul ca reda stralucirea tenului, dar si pentru faptul ca este eficienta chiar daca este respectata doar trei zile, scrie Yahoo Health .
Regimul implica un consum mare de lichide si exclude complet...
zaharul, mierea, orice inlocuitori, dar si uleiul de orice fel. Adaosul de sare este contraindicat, sarea naurala care se gaseste in legume fiind suficienta. Sunt perimise si chiar recomandate condimentele naturale - piper, scortisoara si plante aromatice. Sunt contraindicate bauturile carbogazoase (inclusiv apa carbogazoasa) si alcoolul.
O regula generala este aceea de a bea cate un pahar mare de apa (de 200 ml.) cu 30 de minute inainte de masa de pranz si cina si oricand simti nevoia. Dieta nu impune niciun fel de restrictii la consumul de apa, ba chiar din contra, il incurajeaza.
Cafeaua neagra (fara zahar) poate fi bauta numai la micul dejun. Se recomanda o cescuta de ceai verde, dupa pranz, dupa gustarea de dupa-amiaza si dupa cina.
La micul dejun, combina intr-un blender trei sferturi de ceasca de lapte degresat sau din soia, jumatate de banana, jumatate de cescuta de zmeura inghetata, jumatate de ceasca de afine, o cupa de pudra de proteine sau fulgi de migdale, un sfert de lingurita de scortisoara si jumatate de cana de apa. Toate se amesteca pana cand continutul devine omogen. In completare poti bea un ceai sau o cafea neagra.
La pranz poti manca o salata de spanac - in ce cantitate vrei - cu ardei grasi, rosii, morcovi si ceapa rosie. Se pot adauga si castraveti, ciuperci de cultura si telina. Pentru o salata facuta din legume fierte (obligatoriu la aburi) alege fasole verde, combinata cu broccoli si conopida. In oricare din variante adauga in salata o lingura de alune sau migdale si putin otet balsamic sau suc de lamaie. Tot la pranz se consuma si un grepfruit roz sau rosu si o ceasca de ceai verde cald, neindulcit. Inainte de masa bea un pahar de apa de 200 de ml. In timpul mesei bea apa.
Dieta recomanda doua gustari pe zi, una dimineata, intre micul dejun si pranz, a doua intre pranz si cina si constau dintr-un amestec de fistic, migdale si nuci care sa nu depaseasca jumatate de cana si o cescuta de ceai verde neindulcit.
Inainte de cina se bea apa, cu sau fara lamaie. Poti manca o supa de legume si o salata de fasole verde cu migdale si suc de lamaie. Si supa de legume si salata de fasole se pot consuma indiferent de cantitate. Pentru cina este permis si pestele, copt sau fiert. Conditia este sa fie cod sau somon, cu lamaie si piper negru
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu