luni, 5 decembrie 2011

La ce e buna aloe vera

Aloe vera este o planta destul de importanta si folosita in multiple feluri pentru protejarea sanatatii, crescand in mod natural in zonele din Africa si Caraibe. Aceasta are frunze verzi, carnoase, care contin un gel consistent, transparent.

Potrivit LiveStrong, planta este buna in diverse situatii:
Rani si arsuri
Gelul din aloe este mai mult decat indicat pentru ...
tratarea ranilor, a arsurilor profunde, dar si a celor provocate de soarele prea intens. Printre substantele-cheie care actioneaza se afla polizaharidele si glicoproteinele.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Maryland spun ca acestea incurajeaza cresterea celulelor pielii, repararea celulara, reduc inflamatia, starea de mancarime si scad durerea. Totusi, ranile extrem de adanci nu trebuie acoperite cu gel, caci s-ar putea ca acesta sa aiba efect invers si sa incetineasca vindecarea.
Alte probleme ale pielii
Eczemele, ulceratiile pielii, matreata, iritatiile sau psoriazisul, toate pot fi tratate cu aloe. In plus, si herpesul genital la barbati isi poate gasi rezolvarea in acest leac natural. Sistemul imunitar este stimulat si pielea hidratata.
Constipatia
Aloe vera are un efect laxativ, fiind foarte buna in cazurile de constipatie. Exista comprimate care se administreaza pe cale orala, fara prescriptie medicala. Au acelasi efect ca alte medicamente sintetice, dar sunt mai blande cu organismul.
In afara de aceste probleme, aloe vera poate reprezenta un sprijin si in problemele de tiroida si hepatita, prevenind si cancerul la plamani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu