marți, 2 februarie 2010

Adevarul despre soia

Soia. Fie ca acest cuvant iti starneste amintiri neplacute despre salamul de soia de dinainte de '89, fie ca ai senzatia ca este un aliment nesanatos si cu gust de carton, ar trebui sa-ti reconsideri parerea. Soia reduce riscul de cancer si de...afectiuni cardiace, mentine silueta si previne manifestarile neplacute ale menopauzei, scrie The Times Online. In plus, este un aliment foarte generos: de la granule, cuburi, snitele, lapte, boabe si tofu, soia poate fi pregatita in nenumarate feluri.

Bogata in proteine si in fibre, dar cu un continut caloric slab, soia este un inlocuitor excelent al carnii. Mai mult, o dieta care include 25 de grame de soia pe zi previne atacurile de inima.

Uleiul de soia este bogat in Omega-3, substanta esentiala in prevenirea cancerului, si contine vitamina E si grasimi monosaturate, benefice pentru organism.

Pe de alta parte, trebuie stiut ca "soia modificata genetic" - asa cum a intrat in memoria romanilor - nu se mai gaseste demult pe rafturile supermarketurilor. Soia organica este acum "superalimentul" de care multi se feresc, dar care este atat de benefic pentru sanatate.

Si, nu in ultimul rand, soia este ieftina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu