marți, 2 februarie 2010

Daca mananci mai putin, traiesti mai mult!

Cercetatorii au descoperit ca ne putem prelungi viata cu cinci ani daca reducem portiile alimentare din farfurie treptat, incepand de la 25 de ani.Specialistii spun ca trebuie sa incepem prin adoptarea unui regim alimentar moderat, pentru ca...odata cu trecerea timpului sa reducem si cantitatea de alimente din farfurie, scrie Gandul.

Studii recente arata ca odata cu taierea caloriilor reducem rata metabolica, iar organismul va genera mai putin radicali liberi si va consuma mai putina energie. In plus, se pare ca mesele scurte ajuta la eliminarea unui hormon tiroidian, care incetineste metabolismul si imbatranirea celulara.

In cadrul cercetarii, expertii au observat ca persoanele care reduc numarul caloriilor si cele care fac miscare inregistreaza aceeasi scadere a procentului de grasime din organism, dar numai cei din prima categorie sufera schimbari hormonale pozitive.

In plus, s-a demonstrat ca portiile mici de mancare contribuie si la un psihic mai bun.

Acestia spun ca trebuie sa ne obisnuim organismul cu mai putin, deoarece indestularea nu face altceva decat sa il determine sa ceara din ce in ce mai mult, de aceea in timp ajungem sa mancam mai mult la batranete.

In plus, beneficiile meselor mici sunt vizibile nu doar in cresterea sperantei de viata, ci si in sanatatea intregului organism: scade riscul de diabet, cancer sau boli caradiovasculare.

Toate cercetarile s-au facut pe perioade mari de timp, de pana la 15 ani, de aceea expertii sustin ca sunt concludente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu