joi, 11 februarie 2010

Mancatul pe fuga duce la obezitate

Pentru o silueta ideala, nu trebuie numai sa ai grija ce si cat mananci: conteaza foarte mult si cum mananci.Persoanele care infuleca felurile de mancare foarte repede sunt in pericol de a acumula kilogramele. Modul in care mananca omul...modern, mult prea repede si pe saturate este un factor ce influenteaza greutatea, conform oamenilor de stiinta, informeaza DailyMail.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Osaka a aratat ca obiceiul prost de a manca "pe fuga" duce la acumularea grasimilor, chiar daca se manaca putin si/sau sanatos.

Dintr-un grup de 3.200 de participanti, cei care mancau pe fuga aveau un indice al greutatii mai mare decat cei ce mancau linistiti.

Studiul a fost realizat in perioada 2003-2006, pe persoane cu varste intre 30 si 69 de ani, si a demonstrat de asemenea ca persoanele care isi infuleca mancarea repede consuma mai multe calorii ca altele.

Si barbatii si femeile risca sa devina obezi daca mananca repede, deoarece creierul nu are timp sa primeasca un semnal de la organism, care spune ca e de ajuns si trebuie sa te opresti.

Specialistii spun ca este extrem de important sa se manance incet si sa se mestece bine mancarea.

3 comentarii:

  1. De cand am plecat la facultate doar pe fuga mananc, si tot slab mis.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu la fel :))
    depinde de specimen fiecare om îi diferit.
    eu mânc de câteodată şi de 6 ori pe zi... puţin mult, rapid, încet, toate metodele şi degeaba :D tot siluet sunt :))

    care vreţi să aflaţi secretul siluetei mele lăsaţi mesaj :))

    RăspundețiȘtergere
  3. mancatul pe fuga trebuie combinat cu fuga pe nemancate ca sa nu ingrase:P

    RăspundețiȘtergere