vineri, 5 februarie 2010

Uleiul de canepa, izvor de sanatate

Uleiul de canepa dezvolta creierul copiilor, scade colesterolul si restabileste chilibrul hormonal. Considerata de multi o planta minune, canepa poate fi valorificata in proportie de 99%. Este folosita la producerea suplimentelor alimentare,... in industria auto, in constructii si la fabricarea articolelor vestimentare.

La un an de la inceperea productiei, vanzarile celor de la Canah au crescut simtitor. Daca in anul 2007 compania vanduse aproximativ 2.300 de produse, anul acesta pana in luna iulie numarul acestora a trecut de 7.000, informeaza Evenimentul Zilei.

Fabrica are capacitatea de a de a procesa pana la 1.000 de tone de seminte de canepa pe an putand sa produca in jur de 250.000 de litri de ulei. Unitatea de productie a fost construita cu fonduri europene provenite prin programul SAPARD insumand 700.000 de euro din totalul de 1,7 milioane.

Datorita unor acizi grasi din compozitia plantei, Omega 3 si Omega 6, specialistii sustin ca persoanele care consuma uleiul de canepa sub forma de ulei sau capsule vor avea mai putine probleme cardiovasculare si pot trata sau preveni boli de piele precum psoriazis sau anumite eczeme.

Uleiul ajuta la dezvoltarea creierului copiilor, mentinerea echilibrului hormonal, este un bun antiinflamator, antiartritic si contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar. Semintele de canepa au in compozitie acizi grasi, antioxidanti, vitamine, minerale, fibre si aminoacizi.

2 comentarii:

  1. interesant ......uleiul de canepa....nu stiu cat este de adevarat dar .......felicitari pentru postare si blog.........
    salutari all !

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte adevarat. Am mai gasit si aici un articol despre uleiul de canepa.
    www.canah.ro

    RăspundețiȘtergere